Mos en algen bestrijding

Mos en algen bestrijding

 

Het klimaat in Nederland wordt met de jaren steeds wisselvalliger als we kijken naar temperatuur, luchtvochtigheid en de hoeveelheid neerslag. Tel daarbij het ontbreken van langdurige, koude winters zoals de afgelopen winter en dan hebben we de ideale basis voor algen en mossen om te groeien. Deze groeien op basis van vocht, warmte en ook door het ontbreken van (UV-)licht. Daarom ziet u vaak op schaduwplekken maar ook op de schaduwzijde van uw woning of bedrijfspand veel algen- en mosgroei.

 

       Het gevolg van algengroei      

 

Op het eerste gezicht lijken algen en mossen niet schadelijk, want ze hebben ook zeker belangrijke functies in de natuur, maar de sporen van algen en de wortels van de mossen scheiden zuren af aan gevels en daken waardoor de bindmiddelen in de mortel loslaten. Met dus als gevolg dat dakpannen breken en dat voegen knappen, en dit leidt dan op zijn beurt tot lekkages en rotting aan dakbeschot, houtwerk en binnenmuren. Ook verhogen algen de kans op valpartijen voor u of bijvoorbeeld uw bezoekers, doordat het zich hecht aan de poreuze, gripgevende bovenzijde van de bestrating die vooral bij regen dan spekglad wordt.

 

Dus niet alleen voor het intact houden van uw dak en gevel, maar ook voor het uiterlijk van uw woning, is een grondige reiniging en bescherming zeker een verstandige keuze. Uw woning of bedrijfspand kan door algen en mosgroei zijn uitstraling verliezen doordat algen en mos er een vervuild uiterlijk aan geven. Helemaal voor een bedrijfspand is het verstandig om alles keurig schoon te houden!

Om algen en mossen te verwijderen maakt AllesKeurig.nl gebruik van de volgende methodes;

  • Verwijdering d.m.v. hogedrukreiniging met gepaste druk en wateropbrengst. Het grote voordeel bij deze toepassing is dat naast de algen en mossen ook ander vuil wordt verwijderd en u heeft direct een prachtig resultaat (zie ‘Reinigen bestrating‘). Na deze behandeling kan het oppervlak met Biomos© worden behandeld voor een langdurige bescherming (aanrader!).
  • Verwijdering d.m.v. het toepassen van Biomos©, een volledig milieuvriendelijke algendoder die tevens na het aanbrengen het behandelde oppervlak tot ongeveer 10 á 12 maanden beschermt. Dit is ideaal voor de zachtere ondergronden als bijvoorbeeld schuttingen, hekjes en tuinmeubilair.

(P.S. er wordt bewust niet met natuurazijn gewerkt, ook al is het een volledig natuurproduct, omdat het een te hoge PH-waarde heeft en dit voor grote nadelen zorgt zoals bijvoorbeeld het afbrokkelen van stenen en pannen)

 

Hier ziet u een voorbeeld van het verwijderen van algen met Biomos© op een schutting: