Impregneren

Impregneren

Uw gevel en uw dak beschermen u tegen alle weersomstandigheden en houden u warm en droog. Maar ook uw gevel en dak hebben op hun beurt weer bescherming nodig. Na een grondige reiniging en als zowel dak als gevel droog zijn, kan men kiezen om door AllesKeurig.nl alles te laten impregneren, dat wil zeggen dat er een onzichtbare beschermlaag wordt aangebracht die de gevel of dak beschermt tegen vocht, algen, mos en atmosferische vervuiling. Hierbij blijft de dampdoorlatende werking van het steen wel intact.

  Het resultaat van een goede impregnering, al het vocht parelt weg en de gevel wordt snel droog.

Impregneren of hydrofoberen betekent het doordringen van een materiaal met een andere stof, dus in dit geval met een milieuvriendelijk impregneermiddel met een hoge vuil- en vochtwerende werking die er voor zorgt dat uw dak en gevel lang beschermd blijven tegen alle weersomstandigheden en ook zo veel langer zijn kwaliteit blijft behouden.

Impregneren is zeker duurzaam en een goede keuze, en vooral om meerdere redenen;

  • U bespaart veel (op korte en lange termijn) op reinigingskosten en impregneer verhoogt zelfs de isolerende werking van de buitenmuur, dus een flinke besparing op energiekosten! 
  • Uw dak en gevel blijven lang beschermd en worden dus snel droog doordat het water er af ‘parelt’ en zo bespaart u dus op onderhoudskosten en hoeft er veel minder gerepareerd of vervangen te worden.
  • U voorkomt schimmelvorming door doorslaand vocht.
  • Impregneren vertraagd het verweringsproces en behoudt de mooie uitstraling van uw gevel en dak. 

 

Belangrijk! AllesKeurig.nl impregneert met de zogenaamde nat in-nat in methode, dus er wordt van beneden naar boven gewerkt. Dit wordt vaak andersom en dus verkeerd uitgevoerd. Tevens wordt het impregneermiddel d.m.v. vloeiing aangebracht en dus niet door verneveling.