Duurzaam schilderwerk met natuurverf

Duurzaam schilderwerk met natuurverf

 

Wenst u uw woning of bedrijfspand binnen en/of buiten weer mooi geschilderd hebben en dan ook op een milieuvriendelijke, duurzame wijze? En wilt u ook graag op de kosten letten? Dan is AllesKeurig.nl voor u de juiste optie! Vooral vanwege de combinatie van vakwerk met de hoogste kwaliteit natuurverven en materiaal en daarbij dus een scherp uurtarief.

 

Er wordt altijd gewerkt met de hoogste kwaliteit verven zoals Rolsma, Auro, Copperant, Uula en Aquamaryn. Dus geen chemische, vervuilende verven. De keuze hiervoor wordt toegelicht onder ‘Natuurverf‘.

Daarnaast kunt u een scherp uurtarief of totaalprijs verwachten omdat u niet hoeft mee te betalen aan de kosten voor personeel, een bedrijfspand of dure bedrijfsauto’s. Dus puur voor de arbeid die verricht wordt.

 

Werkwijze schilderwerk AllesKeurig.nl:

Allereerst wordt er met u besproken wat uw wensen zijn en hoe die het beste uitgevoerd kunnen worden en met welke middelen. Dan wordt er bekeken hoe de huidige verflaag er aan toe is. Mochten er geen verfbladders zijn en is de huidige laag intact zonder tekenen van houtrot en vochtplekken, dan volstaat een grondige ontvetting met een natuurlijke ontvetter en tevens kan er dan geschuurd worden. Hierbij worden ook aanwezige druppel- en schroeiplekken in de oude verflaag geneutraliseerd.                    

Mochten er wel veel verfbladders zijn dan moet het houtwerk helemaal ‘kaal’ gemaakt worden. De meeste schilders passen dan zeer milieu-onvriendelijke methodes toe zoals chemische afbijtmiddelen (ook slecht voor de huid en luchtwegen) en verfbranders (de giftige stoffen uit de verf ontsnappen hierbij én het hout wordt qua structuur vernield door de veel te hoge brandtemperatuur).            

AllesKeurig.nl maakt gebruik van een speciale verfverwijderaar, genaamd de Speedheater©. Dit is een verfverwijderaar uit Zweden die gebruikt maakt van infrarood-straling en daardoor de verflaag op een snelle, milde en volledig milieuvriendelijke manier van het hout verwijdert zonder dat er giftige stoffen vrijkomen. Voor verdere uitleg klikt u op deze link: Speedheater Paint Remover©. Bijkomend voordeel voor het schilderwerk is, is dat vanaf de basis geverfd kan worden, dus de allerbeste hechting en een lange levensduur is hierbij gegarandeerd. Mochten er ook eventueel kitzomen loszitten, dan kan uiteraard het hout- en glaswerk van een nieuwe kitzoom worden voorzien.                                                                                                                     

                                         

Als er houtrot geconstanteerd wordt, dan zal er gekeken worden toe hoever deze gaat. Mocht het te repareren zijn, dan wordt het rotte deel grondig verwijderd. Na de droging wordt het hout opgevuld met een natuurlijke houtvuller. Als het hout te ver doorgerot is en er moeten delen vervangen worden, dan kan de hulp ingeschakeld worden van een uitstekende timmerman met wie AllesKeurig.nl mee samenwerkt.   

Afhankelijk van de staat van de ondergrond en het bestaande schilderwerk worden er twee lagen verf aangebracht. Als er vanaf de basis wordt geschildert, dan wordt er ook een grondverflaag aangebracht.

 

De volgende diensten m.b.t. schilderwerk kunnen voor u worden uitgevoerd:

  • Schilderwerk voor kozijnen, deuren, boeidelen, windveren en o.a. houtwerk op gevels 
  • Schilderwerk op muren en andere ondergronden (zoals staal en kunstoffen) 
  • Binnenschilderwerk voor houtwerk en muren 
  • Verwijderen van oude verflagen (ook voor als u zelf het schilderwerk wilt doen, maar juist niet het zware werk van verf verwijderen) 
  • Kitvoeg herstel 
  • Beitswerk 
  • Houtrot herstel
  • Winterschilderwerk (vraag naar de speciale tarieven)

En ook bij bijna alle schilderwerkzaamheden geldt het lage BTW tarief van 9% ipv 21%, mits uw woning ouder is dan 2 jaar.

 

Hier ziet u een voorbeeld van schilderwerk bij een woning met Hollandse hoogglans lijnoliestandverf:

 

 

Hier ziet u een prachtig voorbeeld van een woning die zowel met Keim natuurmuurverf als met Aquamaryn lijnolieverf is geschilderd. Tevens is hier ook veel houtwerk vervangen en de gevel als zowel het dak zijn grondig gereinigd:

 

 

Hier ziet een voorbeeld van schilderwerk bij kozijnen en deuren en schilder- en kitwerk bij de stalramen:

 

Het resultaat van een grondige voorbereiding en strak schilderwerk van een schuur:

 

Schilderwerk bij kozijnen en deuren: