Dakreiniging

Dakreiniging

 

Uw dak krijgt door de jaren heen veel te verduren. Denkt u maar aan regen, sneeuw, hagel, zonlicht, bladeren en zand. En door het steeds natter en vochtiger wordende weer van de laatste jaren kunnen algen en mossen rijkelijk groeien op bijna alle soorten dakpannen, leipannen, golfplaten en riet. Tel daarbij de atmosferische vervuiling van roet en uitlaatgassen en geen wonder dat de daken steeds grauwer en groener worden.

 

Los van het feit dat het huis of bedrijfspand er zijn uitstraling mee verliest (het is vaak de helft van uw pand qua oppervlakte), zorgt vuil voor een slechte afwatering en daardoor blijven de pannen langer nat. En algen en mossen leveren nog veel meer schade op doordat de zuren die ze afscheiden de binding van de mortel in dakpannen vernietigd. Én al het vocht en vuil wat tussen de dakpannen blijft zitten kan tijdens vorstperiodes ervoor zorgen dat de dakpannen knappen. Ook kunnen de dakpannen door al het vocht hun vochtwerende werking verliezen wat resulteert in lekkages en zelfs rotting onder het dak. Panlatten en dakbeschot kunnen daardoor ernstig verzwakken met enorme kosten als gevolg.

Om al die redenen is dakreiniging een verstandige én duurzame oplossing. Het dak behoudt zijn mooie uitstraling en in veel gevallen bespaart u zichzelf de kosten om alle dakpannen te vervangen en blijft de constructie onder het dak intact en vrij van onderhoud. Ook kan een schoon en droog dak u (omdat vocht energie geleid) veel warmteverlies besparen.

 

AllesKeurig.nl biedt de volgende opties om uw dak te reinigen;

  • Reiniging d.m.v. hogedrukreiniging. Hierbij wordt de druk en waterdoorloopcapaciteit aangepast aan de vervuiling. Er wordt vanaf de nokvorst naar beneden gewerkt met behulp van een ladder met nokhaak en tevens wordt een valbeschermingssysteem toegepast. Het voordeel hierbij is dat, naast dat er ook veilig gewerkt wordt, de staat van de nokvorst ook goed geïnspecteerd kan worden. Mocht deze bijvoorbeeld veel specie hebben verloren, dan kan dat met speciale Flexim© dakmortel, dit is een speciale elastische en duurzame mortel waar ook veel lijnolie in is verwerkt, hersteld worden. Al het vuil wordt beneden opgevangen en keurig afgevoerd. Uiteraard wordt de gevel en bestrating bij eventuele vervuiling keurig schoongespoeld. En als u de gevel en bestrating ook graag gereinigd wilt hebben, dan kan dat in één keer meegenomen worden. Naderhand kunt u kiezen of u uw dak wilt impregneren (hierbij wordt het dak voorzien van een waterafstotende beschermlaag die jarenlang bescherming biedt/zie ’Impregneren‘) of dat u een algendodend middel wilt aanbrengen. Bij gebruik van het algendodend middel Biomos© worden ook de onzichtbare sporen gedood en krijgt het dak een beschermlaag voor ca.12 maanden. 
  • Reiniging d.m.v. het inspuiten van Biomos©, een volledig milieuvriendelijke algendoder.
    Dit middel zal langzaam inwerken en moet met droog weer aangebracht worden. Na enkele weken beginnen de algen zich los te weken, maar bij zware vervuiling zult u het toch van het dak moeten verwijderen d.m.v. hogedrukreiniging.

 

Uiteraard kan AllesKeurig.nl u de jaren na het reinigen het dak blijven onderhouden door het elk jaar in te spuiten met Biomos©.

 

Wat betreft de kosten werkt AllesKeurig.nl niet met vaste prijzen per vierkante meter, maar er wordt juist een scherp all-in bedrag afgesproken, zodat het voor u zeer aantrekkelijk wordt om uw dak te laten reinigen. 

 

Een paar voorbeelden van reiniging van een met mos vervuild dak: (kijk voor meer foto’s/referenties op de pagina Foto’s) 

  

   

AllesKeurig.nl is dé betaalbare optie voor dakreiniging in Groningen, Drenthe en Friesland!